Zonnepanelen monteren

Schuin en plat dak

De prestatie van zonnepanelen op een schuin dak is mede afhankelijk van de hellingshoek en de richting waarop de zonnepanelen zijn gericht. Het meest ideaal is een dak met een helling van ongeveer 35 graden en op het zuiden gericht.

Zonnepanelen op een plat dak worden op een frame geplaatst dat een hellingshoek van 13° heeft. Met die hoek geeft een zonnepaneel in Nederland de meeste opbrengst. Met de installatie wordt er rekening gehouden met eventuele slagschaduw van objecten op het dak.

Goede investering in de toekomst
Zonnepanelen worden ook wel pv-panelen genoemd, pv is de afkorting van de Engelse term ‘photovoltaic'. De fotovoltaïsche cellen (pv-cellen) waaruit een zonnepaneel bestaat zet zonlicht om in elektriciteit.

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van het vermogen van de panelen, de hoeveelheid, de plek op het dak en de kwaliteit van de omvormer.

Het gebruik van zonnepanelen levert gemiddeld 25 jaar stroom op.
De kwaliteit van zonnepanelen wordt steeds beter.

Veilige installatie

Staaldaken

Op dit staaldak hebben we 72 zonnepanelen geplaatst.
Met het installeren wordt overal rekening mee gehouden, zoals trillingen, maar ook krimp en uitzetting van het materiaal. We werken altijd met professionals, zodat elke installatie op een veilige manier wordt uitgevoerd.

Meer informatie nodig?

Gecertificeerde dakdekkers

Bitumendaken

Zonnepanelen plaatsen is ook mogelijk op bitumendaken.
We werken altijd met gecertificeerde dakdekkers.
Per type dak wordt er gekozen voor passende installatiesystemen en professionele oplossingen.
Na een goede en veilige installatie heeft u jarenlang plezier van de zonnepanelen.

Waterdicht en ballastvrij

PV-ankers

PV-ankers zijn montageankers voor ballastvrije en waterdichte montagesystemen op platte, licht hellende en schuine daken.
Deze montageankers zijn speciaal ontworpen voor zonnepanelen op platte, licht hellende en schuine daken en zijn geschikt voor bitumen, EPDM en PVC-dakbedekking.
Dakfuncties, zoals het afvoeren van water, blijven behouden en de montagesystemen kunnen niet verschuiven, waardoor de dakbedekking niet beschadigt.

Ballastvrij
De onderconstructie van de zonnepanelen is verankerd in het dak. Hierdoor is er geen verzwaring nodig, waardoor het dak en de onderconstructie langer meegaan.

Garantie
PV-ankers zijn speciaal ontworpen en geproduceerd om zo lang mogelijk mee te gaan. De garantie is dan ook 10 jaar.
 
 

Ook zonnepanelen laten installeren?
Vraag een offerte aan: